Baracke Tahini 100% Whole Sesame Paste - Hart4Israel.nl

Baracke Tahini 100% Whole Sesame Paste

Baracke Tahini 100% Whole Sesame Paste
Baracke Tahini 100% Whole Sesame Paste
€ 4.75
Voorraad: 1
 Tehina, 100%  volkoren Sesam pasta.
Goed roeren voor gebruik!

Geschikt voor veganisten

Recepten:
van smulweb:

Recept voor Jom ha Atsmaoet

Dit (voor-)gerecht van kikkererwten en sesampasta wordt niet alleen in Israël maar in het hele Midden-Oosten veelvuldig gegeten. Meestal in combinatie met zuur, rauwkostsalade en pita's (plat rond broodje). 

Voor CHOEMOES:
- 2 teentjes knoflook
- mespunt zout 
- mespunt peper
- mespunt cayennepeper
- mespunt scherpe paprikapoeder
- 2 kopjes gekookte kikkererwten
- 1 kop nat van kikkererwten
- 1/2 kop techina (zie recept hieronder)
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie

voor de garnering: 
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gehakte peterselie
Bereidingswijze

CHOEMOES

In een keukenmachine de kikkererwten heel fijn maken. 
Uitgeperste knoflook, zout, peper, cayennepeper en paprikapoeder erdoor doen. 
De techina erdoor mengen. 
Het citroensap en 1 eetlepel olijfolie erdoor roeren. 
Nu gaat al roerende beetje voor beetje het erwtenat erbij. 
Van dit alles met een vork een gladde massa maken. Spreid de choemoes op een bord uit. 
Maak een ondiepe kuil in het midden. 
Giet daar een eetlepel olijfolie in. 
Strooi wat paprika poeder erover en een eetlepel gehakte peterselie.


TECHINA
- 150 gram gemalen sesamzaad
- 1 kopje water
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- sap van 2 citroenen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
- mespunt peper

Meng alles samen in de keukenmachine tot een glad geheel. 
Of roer door gemalen sesamzaad het water en het citroensap. 
Doe daardoor de andere ingredi?nten. 
Maak met een vork er een mooie pasta van. 
Techina kan gemengd worden door de choemoes (zie boven) of apart opgediend worden.




 
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie













Let op
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: info@hart4israel.nl