Galilea blauwe Ridderspoor,Biologische - Hart4Israel.nl

Galilea blauwe Ridderspoor,Biologische

Galilea blauwe Ridderspoor,Biologische
€ 3.75 nu € 2.75
Voorraad: 39
Galilea blauwe Ridderspoor Biologische, aantal zaden 115, 0,25 gram

 

Een ridderspoor te zien bloeien is een attractie. Onze ridders houden van een koele tot koude winter en brandende zon in de zomer. Er zijn hoge tot zeer hoog groeiende en bloeiende hybriden onder, maar ook wat lager blijvende. 
 
Delphinium bloeit met vijftallige bloemen en een naar achteren gericht spoor
Een goed doorlatende, maar zeer humusrijke grond bindt de ridders aan huis en wind wordt door ze verafschuwd. Het is niet allemaal lof voor deze ridders. Soms verdwijnen ze van het toneel, omdat ze geveld worden door zoiets simpels als meeldauw.

De ridderspoor behoort tot de groep Ranunculiflorae en in engere zin tot de Ranunculaceae. De ridderspoor komt hoofdzakelijk voor in de gematigde streken van het noordelijk halfrond en een paar soorten zijn te vinden in hoog gelegen delen van Afrika. Er bestaan lage alpinesoorten, eenjarigen en hoog wordende planten. Ridderspoor ontspruit als een langgesteelde toef wortelbladen. De toef verlengt zich tot opgerichte bloemstengels. Bij ridderspoor worden cilindrische, spiraalvormige en vertakte bloeiwijzen onderscheiden. Bloemen zijn vijftallig en dragen de kenmerkende spoor naar achteren.

Vrijwel alle hybriden van ridderspoor hebben als ouder Delphinium elatum. Vooral in Engeland, Duitsland, Californië en Nederland is op grote schaal geëxperimenteerd om goede hybriden te kweken. Delphinium elatum, Delphinium formosum, Delphinium grandiflora en Delphinium cheilanthum hebben als uitgangsmateriaal gediend. Kwekers en kwekerijen zoals James Kelway, Blackmore and Langdon, Watkin Samuel, Frank Bishop, Karl Foerster, Victor Lemoine, Frank Reinelt, Charles Barber en B. Ruys zijn namen op het gebied van de hybridisatie van ridderspoor.
Riddersporen worden ingedeeld in een aantal groepen: Belladonna-hybriden, Elatum-hybriden en 'Pacific'-hybriden.


Botanische naam: Delphinium Consolids
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Let op
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: info@hart4israel.nl