Oren farm, Argan Olie

Oren Farm, Argan Olie

 


Eigenschappen van Arganolie
Pure arganolie heeft drie hoofdkenmerken waardoor de arganboom de bijnaam "de boom des levens" heeft gekregen: zijn gezondheidseigenschappen, zijn cosmetische eigenschappen en zijn speciale smaak.

Gezondheidskenmerken: Arganolie bevat een zeer grote hoeveelheid vitamine E, omega zuren 3, 6 en 9, waarvan de combinatie bijdraagt aan de gezondheid van het lichaam.
De olie staat bekend om het versterken van het immuunsysteem van het lichaam en het verminderen van de kans op infecties, het beïnvloedt de balans van de bloeddruk, draagt bij aan het verminderen van cholesterol en triglyceriden en heeft een positieve invloed op het functioneren van de alvleesklier.
In Marokko worden veel medische eigenschappen toegeschreven aan de olie. Zij zeggen het een positieve invloed op de mannelijke en vrouwelijke geslachtsklieren heeft en vruchtbaarheid verbetert. Recentelijk zijn onderzoeken gestart die wijzen op een positief effect van de olie op het voorkomen van hartziekten en op het bloedsysteem bij diabetici en het vertragen van de ontwikkeling van kankercellen in de prostaat.
Deze en andere studies zijn te vinden op de website van het US National Institute of Health and Library of Medicine: www.pubmed.com

Arganolie is ook bekend in Marokko als een materiaal dat vele ziekten en huidklachten geneest, zoals: huideczeem, brandwonden, waterpokken, wrijving, luieruitslag, kleine snijwonden, haaruitval bij vrouwen, verhoogt de vernieuwing van de cellen en komt de droge huid ten goede. Pure argan olie is ook bekend voor gebruik bij de behandeling van littekens, het voorkomen van zwangerschapsstriemen, het versterken van nagels, enz.

Cosmetische eigenschappen: Arganolie staat wereldwijd bekend om het uitgebreide gebruik dat ervan wordt gemaakt voor cosmetische doeleinden. Vanwege de kwaliteiten en eigenschappen van arganolie heeft het een ereplaats in de internationale cosmetische industrie.
Pure arganolie is rijk aan vitamine E, die de huid voedt, vernieuwt, verfrist en reanimeert. Het bevat ook essentiële vetzuren zoals omega-3, omega-6 en omega-9. Vandaag de dag maken veel cosmeticabedrijven over de hele wereld gebruik van de unieke componenten van de olie om crèmes en lotions voor de gezichtshuid te maken die bijdragen aan het vertragen van het verschijnen van rimpels.

Arganolie wordt gebruikt in producten om het haar en de nagels te versterken en te verzorgen. Squaleen, een antioxidant gevonden in arganolie, kan gebruikt worden om droogte te voorkomen en de gezondheid van de huid en het haar te verbeteren door de natuurlijke talg afscheiding in evenwicht te brengen. De olie staat vooral bekend om het versterken van de haarvezels en het revitaliseren van glansloos haar. Pure arganolie bedekt het haar met een laagje dat het een glans geeft, voegt gespleten punten, helpt haaruitval bij vrouwen te voorkomen en versterkt de wortels.

Zijn smaak: Arganolie, die gewonnen wordt na het licht roosteren van de pitten, wordt beschouwd als een van de meest waardevolle en beste oliën ter wereld. De smaak van de olie is vergelijkbaar met die van hazelnoten en veel chef-koks over de hele wereld gebruiken arganolie om hun gerechten op smaak te brengen. Arganolie wordt beschouwd als een essentiële toevoeging bij het koken van gastronomische gerechten. Het is voldoende om een paar druppels arganolie te strooien als toevoeging aan elke salade of elk gerecht om het aroma en de smaak te verrijken en om een gastronomische ervaring te creëren bij elke maaltijd.Voorlopig nog niet te verkrijgen bij Hart4Israel.

Productie van Argan olie

Pure arganolie, beschouwd als een van de beste en meest waardevolle oliën ter wereld, wordt gewonnen uit noten die groeien aan de arganboom. Het is bekend dat in Marokko slechts één liter olie wordt geproduceerd uit de teelt van 6-8 arganbomen.
Op het bedrijf in Oren wordt de olie automatisch gewonnen door de pit van de noten te knijpen; uit 50 kg fruit wordt een liter olie geproduceerd. Eerst worden de noten geoogst en wordt het vruchtvlees dat de noten bedekt, net als het vruchtvlees van de groene amandel, gedroogd. Na het drogen van de pulp, die de buitenste schil is, wordt de noot gepeld en wordt de kern van binnen verwijderd. De noot is bruin en wordt beschouwd als een van de moeilijkst te kraken nootjes.

In Marokko kun je vrouwen zien die de noten van binnen uit de geitenpoep halen, ze met stenen kraken en de olie met de hand extraheren, maar tegenwoordig gebeurt dat mechanisch en volgens geavanceerde methoden. De noten worden gebroken door een speciale machine die telkens een klein aantal noten breekt. Elke noot bevat een of twee witte korrels van de dikte van het vel papier. De pitten worden in een machine geplaatst die ze maalt om elke druppel arganolie te extraheren. Aangezien de pit geen water bevat, is het niet nodig om olie en water van elkaar te scheiden, zoals bijvoorbeeld bij de productie van olijfolie gebeurt. De olie wordt koudgeperst, er wordt geen warmte gebruikt en er wordt geen ander materiaal toegevoegd. Aan het einde van het proces, dat vele uren in beslag neemt, wordt een geelachtige olie geproduceerd die gefilterd wordt om de minuscule deeltjes van de daarin drijvende korrels te scheiden en zo heldergele arganolie te krijgen.
De pure koudgeperste arganolie is bestemd voor zowel intern als extern gebruik. De olie helpt het immuunsysteem van het lichaam te versterken en de bloeddruk, cholesterol en diabetes in balans te brengen. Het gebruik van de olie op de huid versnelt de snelheid van vervanging van de cellen en vertraagt het verschijnen van rimpels, helpt bij de behandeling van droge huid, littekens, snijwonden, schuren, helpt sterk bij het genezen van brandwonden en helpt bij de behandeling van psoriasis en eczeem. De olie is bekend om nagels te versterken en wordt aanbevolen voor haarverzorging.

In Marokko - en op die manier extraheren we ook wel eens de pure arganolie op een andere manier dan bij de witte pitten - worden de pitten na het kraken en vóór het extraheren van de olie uit de pitten enkele minuten geroosterd. We wachten dan tot ze afkoelen en gaan verder met het bovenstaande proces. Dit levert olie op met een roodbruine kleur en een nootachtig aroma. Deze olie wordt voornamelijk gebruikt voor het op smaak brengen van voedsel of om hoogwaardige gebakken producten aan te vullen. Deze donkere arganolie is zeer gewild bij de beste chef-koks vanwege de speciale smaak die het aan voedsel geeft. Het is voldoende om slechts een paar druppels arganolie te strooien om een rijke nootachtige smaak en een heerlijk aroma te krijgen.

Cosmetisch gebruik van Argan Olie

Dagelijks gebruik

Om de vernieuwing van de huidcellen te voeden en aan te moedigen, is het aan te bevelen het gezicht en de hals iedere ochtend en avond na het reinigen en drogen met een paar druppels arganolie te masseren. Uw huid ziet er gezond en gloeiend uit - en de complimenten die u daarvoor krijgt, bevestigen dit!


Haarverzorging

Plaats een kleine hoeveelheid arganolie op de palm van je hand, masseer de olie tussen de handpalmen van beide handen en masseer daarna je droog of nat haar met je handpalmen. De olie draagt bij aan fris, gloeiend, gezond uitziend haar en geeft het een textuur die zacht aanvoelt en gemakkelijk te stylen is.

Masseer de hoofdhuid met pure arganolie om haaruitval alleen bij vrouwen te verminderen.

Let op
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief: info@hart4israel.nl