Ceramics - Hart4Israel.nl

Ceramics

 
 

Maak kennis met Batya Erdstein, één van onze producenten. Ze is een keramist en  oorspronkelijk een verpleegkundige uit de Verenigde Staten. Ze woont in Itamar met haar man en zes kinderen.

Klik op de foto voor een reportage van IsraelCNN en maak kennis met Batya!
Ze zei: "Ik werk graag met mijn handen en als je om je heen kijkt in de heuvels van Judea en Samaria, zie ik veel oude aardewerkscherven. Als ik mijn creaties maak, heb ik het gevoel dat ik  oppak waar mijn voorouders zijn gebleven en het geeft me een betere verbinding met het land. 

Het dorp waar Batya's woont, in het noorden van Samaria, wordt voornamelijk bevolkt door religieuze joden. Het is vernoemd naar de zoon van de eerste hogepriester van het joodse volk, Aron HaCohen, en werd opgericht in 1984. Er zijn tussen 1.000 en 2.000 bewoners.

"Itamar ligt een beetje buiten de gebaande paden en buiten dat zijn veel Israëli's en toeristen bang om te komen als gevolg van de veiligheidssituatie, waardoor het moeilijk is om voldoende te verdienen voor het levensonderhoud", zei ze. "Joden zijn hier vaak aangevallen met stenen en molotovcocktails op de wegen en de families zijn zelfs aangevallen in hun huizen."

"Ondanks deze uitdagingen, denken wij er niet aan om het land van onze voorvaders te verlaten en we begrijpen dat door onze  aanwezigheid onze IDF het gebied veilig kan stellen. Zoals Ben Gurion verklaarde: "Indien de tractor stopt begint de grens '

"Mijn man en ik vonden dat het belangrijk was om in een gebied dat onder-bevolkt  is door Joden te wonen en hierdoor dus de Joodse bevolking te versterken in ieder gebied van Israel.

De blaadjes die ik gebruik in mijn aardewerk worden door mijn man hier in de omgeving verzameld waardoor u altijd een uniek stukje Israel meekrijgt als u aardewerk van ons besteld. 

Het aardewerk is overigens vaatwasser- en magnetronbestendig.

Let op bij wijn bestellen
Let op als u wijn bestelt verklaart u ouder dan 18 jaar te zijn! 
Deursticker NIX18 - Trimbos-instituut
Aan jonger dan 18 wordt geen wijn verkocht! Als u wijn bestelt verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.