Shiloh Olijf olie

Shiloh Olijf olie

Sorteer op:
 
 
Artikel van Breakingnewsisrael:

Het werk van onze voorouders:' Shomron Olijfboerderij plant op de heilige grond

Door Maayan Hoffman 2 oktober 2018 , 10:14 uur

Voor een graanoffer dat in de oven wordt gebakken, moet tarwebloem worden gebruikt; de offergave mag bestaan uit dikke ongedesemde broden, met olijfolie bestreken. Leviticus 2:4 (NBV)

                                                                 Meshek Achiya's boomgaarden en mooie, gouden olijfolie

De olijfolie loopt van de persen in Meshek Achiya als een stroom van vloeibaar goud.

Elke olijf in de pers, elk met een fruitig aroma met een zoete geur van hooi of gras, werd geplant en geoogst in het Bijbelse hart van Israël, net buiten het oude Shiloh, de eerste hoofdstad van Israël en de locatie waar de heilige Ark van het Verbond bijna 400 jaar stond. Vandaag de dag is een klein team van boeren het land aan het herbeplanten, waarmee de Bijbelse profetie die in Ezechiël wordt beschreven, wordt vervuld:

“Maar bergen van Israël, jullie bomen zullen weer uitlopen en vrucht dragen voor Mijn volk Israël, want dat zal spoedig terugkeren. (Ezechiël 36:8).

Meshek Achiya heeft bijna 200 hectare olijfbomen en wijngaarden geplant (Credit: Meshek Achiya)

"We doen het werk dat onze voorouders deden in de tijd van de Tempel, natuurlijk met de verwachting dat de dag komt dat we onze olijfolie naar Jeruzalem zullen brengen voor gebruik in de Derde Tempel," zei Farm Manager Itamar Weis. "Dit is heilig werk dat we doen."

In oude tempeldagen waren er zowel dierlijke als graanoffers. Het graanoffer (vaak vertaald als "maaltijdoffer") wordt in de Bijbel aangeduid als minhah (מִנְחָה), wat "geschenk" betekent en een dankoffer is. Dit maaltijdoffer mag alleen bestaan uit fijn meel, olijfolie, zout en reukwerk, meestal wierook. De opofferingen werden gestaakt met de vernietiging van de Tweede Heilige Tempel door de Romeinen in 70 na Christus.

      De olijfwijnstokken worden "met liefde geteeld" volgens Meshek Achiya CEO David Zitzer (Credit: Meshek Achiya).

Meshek Achiya (Achiya Farm) bereidt zich voor op een dergelijke tijd.

Gelegen in het Bijbelse hart van Israël, een team van Joodse arbeiders plant en onderhoudt bijna 200 hectare olijfbomen en wijngaarden, die allemaal "met liefde worden verbouwd", aldus Meshek Achiya CEO David Zitzer. De boerderij gebruikt oude Hebreeuwse landbouwpraktijken met als doel en ideaal het opbouwen van het Joodse thuisland en het tot stand brengen van de verlossing.

Meshek Achiya heeft een van de grootste olijfpersen van het land. De olijfolie van de boerderij is van de hoogste kwaliteit en wordt nauwlettend in de gaten gehouden in alle stadia van het productieproces van olijfolie.

"Het fruitextract dat afkomstig is van de 'boom des levens' - Spreuken 3:18 - heeft al duizenden jaren heilige ruimten verlicht en wordt al duizenden jaren gebruikt in ceremonies en voor schoonheid en culinaire doeleinden", aldus Zitzer, waarbij hij opmerkt dat de olie van de boerderij geschikt zal zijn om een persoonlijke maaltijd-offer te brengen wanneer de Derde Heilige Tempel in Jeruzalem wordt herbouwd.

Weis zei zijn personeel,  Joodse inwoners van het gebied, de rol begrijpen die ze spelen. Ze staan vroeg op en werken bij slecht weer, inclusief hevige regenval, om de olijven te planten en te oogsten. Vaak vergezellen de arbeiders de tractoren van fruit naar de persen en kijken ze toe hoe de olijven tot olie worden verwerkt.

"Het is zo betekenisvol," zei Weis.

Deze tijd van het jaar, de maand direct na Sukkot (het loofhuttenfeest), is de ideale tijd om de olijven te oogsten. Ze worden van de bomen geplukt en binnen een uur naar de persen gebracht om de beste olie te garanderen. In de komende twee maanden zal de nieuwe olijfolie van dit seizoen in de schappen liggen.

De boerderij perst jaarlijks zo'n 3.000 ton olijven en verkoopt ongeveer 500.000 flessen olijfolie. Maar Meshek Achiya is niet zonder uitdagingen geweest.

Meshek Achiya werd 20 jaar geleden opgericht door Yossi Shooker, een visionair en idealist die het Bijbelse hart van de Bijbel wilde herplanten zoals beschreven in de Bijbel. Hij kocht een klein stuk land en met zijn eigen handen heeft hij het bewerkt en geplant, zei Zitzer.

Toen de tijd om het fruit te oogsten en te persen dichterbij kwam, bestelde Shooker een speciale olijfpers uit Italië en huurde enkele Italiaanse arbeiders in om het te leveren en hem te trainen in het gebruik ervan.

"Maar op het moment dat de arbeiders kwamen om het te leveren, brak de eerste Intifada uit," zei Zitzer. "Dus hebben ze de machine gedropt en zijn ze vertrokken.

Shooker was onbekommerd. Hij oogstte de olijven en zette ze in de pers. Maar toen hij de machine aanzette en deze begon te lopen, kwam een van zijn ledematen vast te zitten in de machine en werd hij naar binnen getrokken. Zijn vrouw, die bij hem was, rende om de elektriciteit uit te schakelen en de machine te stoppen.Shooker raakte zwaar gewond. Na een paar jaar vechten voor zijn leven in het ziekenhuis stierf hij.

"De mensen van de Shomron wisten dat het hun plicht was om door te gaan," zei Zitzer. Dus bleven ze planten, oogsten en olie maken.

In de loop van de decennia hebben ook Arabische landbouwterroristen de boerderij minstens een halve dozijn keer aangevallen en de bomen vernietigd.

Afgelopen mei hebben Arabische vandalen tweeënhalve hectare wijngaarden vernietigd, wat Meshek Achiya honderdduizenden shekels heeft gekost. Zitzer zei het vier jaar vergt om deze wijnstokken te herplanten en het verlies terug te verdienen


                              Oude Hebreeuwse landbouwpraktijken worden gebruikt om het Joodse thuisland op te bouwen en de verlossing tot stand te brengen.

Maar hij zei dat zijn team zal blijven doorgaan.

"Elke keer als zij ons afbreken, herplanten wij tot onze olijven en druiven groeien, net als in de oudheid," zei Zitzer.

Vandaag de dag, heeft Meshek Achiya meerdere internationale wedstrijden gewonnen en wordt het gezien als een van de beste en grootste olijfoliefabrikanten in de staat Israël.

Weis zei: "De kwaliteit is buitengewoon..... Het bemachtigen van Meshek Achiya olijfolie is een echte manier om uw liefde voor Israël en de Bijbel te tonen.

 

De prijswinnende olie uit Shiloh:
Our oil have won as the best olive oil  at the tara olive 2013-2015 ' the best olive  at 2014​!
En 2019 Goud op de Terra Olivo:


Ons verhaal
Achiya Farms werd opgericht in 1990 door Joseph en Ronit Shukar, een jong baanbrekend stel die popelden om hun roots in hun nieuwe huis, Achiya neer te zetten, in de heuvels van Judea met uitzicht op het oude Shiloh. De Shukars hebben 15.000 olijfbomen geplant en gecultiveerd en net toen  ze de vruchten van hun arbeid  begonnen te plukken door de oprichting van een van de eerste moderne olijfpersen in de regio, kwam Joseph tragisch om bij een tragisch ongeval. Ronit heeft hard gewerkt  aan de vervulling van hun droom door Achiya Farms te blijven ontwikkelen, vandaag de dag een van de meest gerespecteerde en unieke olijfolie producenten van Israël. Met meer  verkooppunten in heel Israël en een breed direct marketing-netwerk, heeft het bedrijf een sterke financiële basis en bouwt voort op het succes ervan.Het Magische Geheim van de "Meshek Achiya" Olijfolie.
De fascinerende wereld van de "Meshek Achiya" olijfolie presenteert het begin van een nieuw tijdperk in de olijfolie species en is een leider van de revolutie van fijne olijfolie series.
400 acres van olijfolie plantages in de centrale bergen van Hebron, toe te voegen aan een nieuw concept van de productie die de controle van het fabricageproces krijgt, uitgaande van de groei van de planten, raffineren van de olijven en de hele weg naar het bottelen, brengt ons de beste olijfolie in de wereld van gezondheid en beste smaak.
Het is dus geen wonder dat "Meshek Achiya" 's olijfolie een wereldwijd bekende reputatie heeft verkregen en de harten van de chefkoks heeft veroverd.
Net als wijn, heeft de olijfolie-industrie een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de afgelopen jaren. Toenemende consumptie en gebruik heeft de noodzaak om de verschillen tussen de verschillende oliën te benadrukken en ervoor te zorgen dat de kwaliteit past bij de klant en de keuken.
Over de hele wereld zijn er ongeveer 2.000 soorten olijven die worden verbouwd en verkocht. Daarom hebben we in 'Meshek Achiya " meer dan 400 acres geplant van verschillende olijven, zodat we de klant de rijkdom van smaken en merken kunnen aanbieden. Daarnaast zorgen we ervoor dat een minimum van tijd verstrijkt tussen de olijvenoogst en het bottelen.
Het gehele proces wordt automatisch geactiveerd om een ​​menselijke touch ter vermindering van de kwaliteit van de olie te voorkomen.

De kwaliteit van de olijfolie wordt bepaald door een ingestelde waarde van chemische stoffen die de zuurgraad  bepalen.
Niveau en andere criteria van de olie:
Extra Virgin - extra hoge kwaliteit van de olie, tot 0,8% zuurgraad. (Deze bieden wij u aan!)
Virgin - tot 2% zuurgraad
Geraffineerde olie - met een hoger dan 2% zuurtegraad - niet geschikt voor het koken, maar wel voor bijvoorbeeld verlichting.

Aspecten  van olijfolie gezondheid:
De olijfolie bevat een hoog gehalte oliezuur die bijdraagt aan de eliminatie van LDL-cholesterol negatief,
en ondersteunt de HDL, cholesterol positief. Door dit te doen, voorkomt het hart-en vaatziekten, bloedziekte e.d..
Het evenwicht tussen oliezuur en linoleenzuur, is vergelijkbaar met die in de moedermelk en optimaal
voor de opname van calcium.
De olijfolie bevat poliphenol vitamine E, die antioxidant zijn en zorgt voor het verbeteren van de verdediging van het lichaam tegen kankercelontwikkeling en  de algemene veroudering van het lichaam vertraagt.

Olive Press:
Het bedrijf bezit  en  exploiteert een ultra moderne olijfpers.
De machines zijn in staat om  4 ton olijven per uur te verwerken. Deze machine stelt  het bedrijf in staat  om olie te produceren uit 3.000 ton olijven per productie seizoen.
Dit niveau van marketing en verkoop zal het bedrijf te positioneren in de top olijfolie producenten in Israël.

Wist je dat?
De duif met een olijftak in zijn bek  een van de historische symbolen is van de vrede voor het Joodse volk en de staat Israël. De olijfboom is een van de "Seven Species 'van het Land van Israël, en belichaamt de twee-duizend jaar oude geschiedenis waarin de olijfboom en de olie een belangrijke rol in dit deel van de wereld hebben gespeeld. Wordt gebruikt om de tempel te verlichten in Jeruzalem en om Bijbelse koningen zalven, de Bijbel met betrekking tot de olijfboom als 'de koning van de bomen.' Gebruikt, niet alleen voor brandstof en koken, uit oude reisverslagen blijkt dat olijfolie ook  ideaal is voor cosmetica en gezondheidsmiddelen .


Uit de nieuwsbrief van International Oliv Council:
De consumptie van olijfolie beschermt onze gezondheid.
Olijfolie is een goed voorbeeld van een monosaturated vet, als een fundamenteel onderdeel van het Mediterrane dieet. Het is niet alleen een aangename smaak dat met  koken andere voedingsmiddelen verbetert, maar er is voldoende bewijs van de voedingswaarde eigenschappen en voordelen voor de gezondheid en de verdere wetenschappelijke studies zijn momenteel aan de gang om de andere voordelen te bevestigen. Extra virgin olijfolie is een natuurlijk sap dat de smaak, geur, vitaminen en eigenschappen van olijven conserveert, de enige groente-olie die kan worden geconsumeerd als het wordt geproduceerd, zonder chemische bewerking.
Olijfolie hoofdzakelijk uit oliezuur, die ongeveer 75% van de onderdelen vormt. Het is ook rijk aan vitamine A, D, K en in het bijzonder vitamine E, bètacaroteen en andere antioxidanten. Hoewel het een vet is  en dus een calorierijk voedsel product (9 kilocalorieën per gram), leert de ervaring dat populaties die 60 g olijfolie per dag  consumeren in het algemeen gezonder zijn en dat het verbruik als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet,  andere minder gezonde vetten vervangen (Margarine, mayonaises) consumenten niet te zwaar te maken.
De World Health Organization voorspelt dat diabetes de zevende doodsoorzaak zal zijn in 2030. Een gezonde voeding zoals het mediterrane dieet, rijk aan olijfolie, is uitgegroeid tot een van de beste opties om diabetes te voorkomen.
Het consumeren van olijfolie verbetert metabolische functies van het lichaam en het brengt glucosespiegels omlaag met 12% bij gezonde mensen. Als een antioxidant, olijfolie helpt bij het vertragen van celveroudering. Verschillende studies melden dat olijfolie het risico op hartziekte en verschillende vormen van kanker vermindert en helpt om de bloeddruk laag te houden en artritis te verlichten. Andere eigenschappen zijn: helpt de spijsvertering, de absorptie van calcium en verbetert het uiterlijk van de huid.
De prijzen van olijfolie zijn duidelijk aan het stijgen op het ogenblik, deels wegens mislukte oogsten in Italië. De prijzen voor de Shiloh olijfolie (vanaf 5,95 voor 250ml tot 15,95 voor een liter) worden niet verhoogd, deze olijfolie is van uitstekende kwaliteit en heeft inmiddels vele internationale prijzen gewonnen. 


Let op bij wijn bestellen
Let op als u wijn bestelt verklaart u ouder dan 18 jaar te zijn! 
Deursticker NIX18 - Trimbos-instituut
Aan jonger dan 18 wordt geen wijn verkocht! Als u wijn bestelt verklaart u dat u 18 jaar of ouder bent.