Shiloh Olijf olie

Shiloh Olijf olie

 
Sorteer op:
 
De prijswinnende olie uit Shiloh:
Our oil have won as the best olive oil  at the tara olive 2013-2015 ' the best olive  at 2014​!
En 2019 Goud op de Terra Olivo:


Ons verhaal
Achiya Farms werd opgericht in 1990 door Joseph en Ronit Shukar, een jong baanbrekend stel die popelden om hun roots in hun nieuwe huis, Achiya neer te zetten, in de heuvels van Judea met uitzicht op het oude Shiloh. De Shukars hebben 15.000 olijfbomen geplant en gecultiveerd en net toen  ze de vruchten van hun arbeid  begonnen te plukken door de oprichting van een van de eerste moderne olijfpersen in de regio, kwam Joseph tragisch om bij een tragisch ongeval. Ronit heeft hard gewerkt  aan de vervulling van hun droom door Achiya Farms te blijven ontwikkelen, vandaag de dag een van de meest gerespecteerde en unieke olijfolie producenten van Israël. Met meer  verkooppunten in heel Israël en een breed direct marketing-netwerk, heeft het bedrijf een sterke financiële basis en bouwt voort op het succes ervan.Het Magische Geheim van de "Meshek Achiya" Olijfolie.
De fascinerende wereld van de "Meshek Achiya" olijfolie presenteert het begin van een nieuw tijdperk in de olijfolie species en is een leider van de revolutie van fijne olijfolie series.
400 acres van olijfolie plantages in de centrale bergen van Hebron, toe te voegen aan een nieuw concept van de productie die de controle van het fabricageproces krijgt, uitgaande van de groei van de planten, raffineren van de olijven en de hele weg naar het bottelen, brengt ons de beste olijfolie in de wereld van gezondheid en beste smaak.
Het is dus geen wonder dat "Meshek Achiya" 's olijfolie een wereldwijd bekende reputatie heeft verkregen en de harten van de chefkoks heeft veroverd.
Net als wijn, heeft de olijfolie-industrie een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de afgelopen jaren. Toenemende consumptie en gebruik heeft de noodzaak om de verschillen tussen de verschillende oliën te benadrukken en ervoor te zorgen dat de kwaliteit past bij de klant en de keuken.
Over de hele wereld zijn er ongeveer 2.000 soorten olijven die worden verbouwd en verkocht. Daarom hebben we in 'Meshek Achiya " meer dan 400 acres geplant van verschillende olijven, zodat we de klant de rijkdom van smaken en merken kunnen aanbieden. Daarnaast zorgen we ervoor dat een minimum van tijd verstrijkt tussen de olijvenoogst en het bottelen.
Het gehele proces wordt automatisch geactiveerd om een ​​menselijke touch ter vermindering van de kwaliteit van de olie te voorkomen.

De kwaliteit van de olijfolie wordt bepaald door een ingestelde waarde van chemische stoffen die de zuurgraad  bepalen.
Niveau en andere criteria van de olie:
Extra Virgin - extra hoge kwaliteit van de olie, tot 0,8% zuurgraad. (Deze bieden wij u aan!)
Virgin - tot 2% zuurgraad
Geraffineerde olie - met een hoger dan 2% zuurtegraad - niet geschikt voor het koken, maar wel voor bijvoorbeeld verlichting.

Aspecten  van olijfolie gezondheid:
De olijfolie bevat een hoog gehalte oliezuur die bijdraagt aan de eliminatie van LDL-cholesterol negatief,
en ondersteunt de HDL, cholesterol positief. Door dit te doen, voorkomt het hart-en vaatziekten, bloedziekte e.d..
Het evenwicht tussen oliezuur en linoleenzuur, is vergelijkbaar met die in de moedermelk en optimaal
voor de opname van calcium.
De olijfolie bevat poliphenol vitamine E, die antioxidant zijn en zorgt voor het verbeteren van de verdediging van het lichaam tegen kankercelontwikkeling en  de algemene veroudering van het lichaam vertraagt.

Olive Press:
Het bedrijf bezit  en  exploiteert een ultra moderne olijfpers.
De machines zijn in staat om  4 ton olijven per uur te verwerken. Deze machine stelt  het bedrijf in staat  om olie te produceren uit 3.000 ton olijven per productie seizoen.
Dit niveau van marketing en verkoop zal het bedrijf te positioneren in de top olijfolie producenten in Israël.

Wist je dat?
De duif met een olijftak in zijn bek  een van de historische symbolen is van de vrede voor het Joodse volk en de staat Israël. De olijfboom is een van de "Seven Species 'van het Land van Israël, en belichaamt de twee-duizend jaar oude geschiedenis waarin de olijfboom en de olie een belangrijke rol in dit deel van de wereld hebben gespeeld. Wordt gebruikt om de tempel te verlichten in Jeruzalem en om Bijbelse koningen zalven, de Bijbel met betrekking tot de olijfboom als 'de koning van de bomen.' Gebruikt, niet alleen voor brandstof en koken, uit oude reisverslagen blijkt dat olijfolie ook  ideaal is voor cosmetica en gezondheidsmiddelen .


Uit de nieuwsbrief van International Oliv Council:
De consumptie van olijfolie beschermt onze gezondheid.
Olijfolie is een goed voorbeeld van een monosaturated vet, als een fundamenteel onderdeel van het Mediterrane dieet. Het is niet alleen een aangename smaak dat met  koken andere voedingsmiddelen verbetert, maar er is voldoende bewijs van de voedingswaarde eigenschappen en voordelen voor de gezondheid en de verdere wetenschappelijke studies zijn momenteel aan de gang om de andere voordelen te bevestigen. Extra virgin olijfolie is een natuurlijk sap dat de smaak, geur, vitaminen en eigenschappen van olijven conserveert, de enige groente-olie die kan worden geconsumeerd als het wordt geproduceerd, zonder chemische bewerking.
Olijfolie hoofdzakelijk uit oliezuur, die ongeveer 75% van de onderdelen vormt. Het is ook rijk aan vitamine A, D, K en in het bijzonder vitamine E, bètacaroteen en andere antioxidanten. Hoewel het een vet is  en dus een calorierijk voedsel product (9 kilocalorieën per gram), leert de ervaring dat populaties die 60 g olijfolie per dag  consumeren in het algemeen gezonder zijn en dat het verbruik als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet,  andere minder gezonde vetten vervangen (Margarine, mayonaises) consumenten niet te zwaar te maken.
De World Health Organization voorspelt dat diabetes de zevende doodsoorzaak zal zijn in 2030. Een gezonde voeding zoals het mediterrane dieet, rijk aan olijfolie, is uitgegroeid tot een van de beste opties om diabetes te voorkomen.
Het consumeren van olijfolie verbetert metabolische functies van het lichaam en het brengt glucosespiegels omlaag met 12% bij gezonde mensen. Als een antioxidant, olijfolie helpt bij het vertragen van celveroudering. Verschillende studies melden dat olijfolie het risico op hartziekte en verschillende vormen van kanker vermindert en helpt om de bloeddruk laag te houden en artritis te verlichten. Andere eigenschappen zijn: helpt de spijsvertering, de absorptie van calcium en verbetert het uiterlijk van de huid.
De prijzen van olijfolie zijn duidelijk aan het stijgen op het ogenblik, deels wegens mislukte oogsten in Italië. De prijzen voor de Shiloh olijfolie (vanaf 5,95 voor 250ml tot 15,95 voor een liter) worden niet verhoogd, deze olijfolie is van uitstekende kwaliteit en heeft inmiddels vele internationale prijzen gewonnen.