Medjool dadels staan bekend als de beste dadels ter wereld. Ze zijn majestueus en sappig, rijk aan vezels, mineralen en anti-oxidanten, en bovenal erg lekker! Een ‘honingzoete’ charmeur met een sticky bite! Deze kanjers groeien hoog in de dadelpalmen. Ze worden gekweekt in het gebied rond Beith Shean, Judean Valley en de Dode Zee waar ze in trossen volwassen worden. De Medjoul dadel is de grootste dadelsoort onder de dadels. Ongelofelijk wat moedernatuur ons voor moois te bieden heeft. Een smaaksensatie eerste klas en ook nog eens gezond! Medjoul dadels helpen om de spijsvertering te stimuleren, omdat ze zeer rijk zijn aan vezels. Daarbij helpen ze ook nog eens om de slechte cholesterol gehaltes te verlagen. Ze bevatten een hoge waarde aan kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer. Uiteraard moeten we niet vergeten dat Medjoul dadels vitamine A bevatten. Vitamine A helpt het lichaam te beschermen tegen infecties en een gezonde groei. Vitamine A is ook aanbevolen voor zwangere vrouwen omdat ze bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van de baby.